FAQ

Frequently asked questions

Wat is zeefdruk?


Zeefdruk is een artistieke druktechniek. Een heel fijn gaas wordt rond strak rond een raam gespannen, je kan het vergelijken met een vliegenraam maar dan een veel fijner gaas en veel strakker. Er wordt een emulsie aangebracht op de zeef die de gaatjes van de zeef dichtmaakt. Wanneer deze emulsie in contact komt met licht dan hard deze uit. Op deze manier kan een ontwerp op de zeef worden aangebracht door op bepaalde delen het licht tegen te houden. De emulsie kan uit deze onbelichte plekken worden gewassen waardoor de gaatjes van de zeef bij deze delen open zijn. Met behulp van een rakel kan er inkt door de open gaatjes worden geduwd op een ondergrond, in dit geval textiel.
Is de kledij écht organisch en eerlijk?


Jazeker, met het hand op het hart! Ik streef naar transparantie en vind het daarom ook belangrijk om jullie inzage te geven in deze zaken. Daarom vind je meer informatie in het tab 'transparantie' over wie de kledij maakt.
Waarom pre-orders?


Wel, dit is een keuze vanuit verschillende standpunten. Ik weet dat dit een drempel is voor velen, dus dit is geen lichte keuze. Enerzijds is dit uiteraard een financiële en logistieke kwestie, eerlijk is eerlijk. Zeefdruk is duur en arbeidsintensief. Ik investeer in duurzame materialen en inkten dus een ganse stock kledij aankopen is een grote hap uit het budget, maar ook onzekere hap want ik weet nooit hoe goed een kledingstuk gaat verkopen. En daarnaast vraagt een stock ook een stockage, dit vraagt veel plaats, ruimte die ik momenteel niet heb.
Maar belangrijker: bij pre-orders druk ik exact het aantal prints als mensen die ze willen kopen. Dus geen overstock en niets dat aan dumpingprijzen van de hand gedaan moet worden tijdens de soldenperiode.
Ik ken jou, of ik ken iemand die jou kent, kan ik mijn bestelling op deze manier verkrijgen?


Natuurlijk! Vink aan dat je 't wilt afhalen en stuur mij een mailtje, dan zien we hoe we 't regelen. Ik wil mijn omgeving natuurlijk niet onnodig belasten.
Ik wil een eigen ontwerp laten zeefdrukken, kan dit bij jou?


Ja en nee. Afhankelijk van het aantal stuks dat je wilt.
Een zeef in orde maken om ermee te kunnen zeefdrukken is een proces, en voor dit proces reken ik een vaste kostprijs aan. Hoe meer stuks je afneemt, hoe goedkoper het in totaliteit dan wordt per stuk, gezien deze vaste kost verspreid wordt per stuk. Maar als je maar 1 stuk wilt, betaal je én het prepareren van een zeef én een druk. Voor 1 stuk is dit te belachelijk. Zowel voor jou als voor mij.
Vanaf meerdere stuks mag je gerust contact met me opnemen voor wat meer informatie!
Ik merkte ergens op je website een foutje op, wat nu?


MAIL MIJ! Asjeblieft! Ik vind dit zelf ontzettend belangrijk en ben je hier heel dankbaar voor!
Ik heb aangeduid dat ik mijn pakje wil afhalen maar dit zal toch niet lukken. Wat nu?


Stuur mij een mailtje. Ik verstuur je een factuur met de verzendkost en vanaf dat deze voldaan is stuur ik je pakketje op!
Ben ik verplicht iets te drinken of te kopen in Buchbar als ik mijn pakket ga afhalen?


Nee, natuurlijk niet!
Is Buchbar écht de leukste plek in Antwerpen?


Wel, ik ben ontzettend bevooroordeeld want dit voelt aan als mijn tweede thuis maar ik wil ook verhinderen dat er binnenkort geen plaats meer is voor mij omdat het stormloop is. Dus 'meih'.
Mijn pakket kwam in een gebruikte doos, kan dat?


Jazeker! Dit lijkt misschien een beetje gek, want je hebt misschien niet bij de ene webshopgigant met de blauwe dozen bestelt maar bij een kleine ondernemer. Maar er zijn zoveel dozen in de omloop dat het te stom zou zijn om nieuwe dozen te gebruiken om mijn kledij te verzenden. Daarnaast past dit helemaal niet in de lijn van STUDIO jA! wat betreft duurzaamheid. Ik heb gezocht naar een afhaalpunt waardoor er een alternatief is voor onnodige verzending maar ik begrijp natuurlijk dat dit niet voor iedereen ideaal is (ik bestel ook wel eens iets, tuurlijk). Door dozen te hergebruiken, geen overbodige verpakkingsmaterialen te gebruiken etc probeer ik via deze weg toch mijn steentje bij te dragen!
Ik heb een vraag die hier niet tussenstaat. Wat nu?


Als het een beleefde vraag is mag je me altijd een mailtje sturen!
Inkt op waterbasis, is de inkt dan waterresistent?


Natuurlijk. Inkt op waterbasis klinkt inderdaad een beetje verwarrend. Er zijn twee grote soorten inkt die vaak gebruikt worden bij zeefdruk. Inkt op waterbasis en platisol. In platisol zit plasticdeeltjes, en vind ik logischerwijs dus minder interessant om te gebruiken. Inkt op waterbasis is op basis van water maar natuurlijk wel waterresistent. De inkt die gebruikt wordt is tevens ook ecologisch. Bij elk kledingstuk vind je in de shop, onder de bestelgegevens, ook de wasvoorschriften om de levensduur van je kledij zo lang mogelijk te verlengen.
Hoe was ik de kledij het beste?


Binnenstebuiten op 40°C om de print te beschermen.
Geschikt voor droogmachine maar luchtdrogen is altijd beter, en ook ecologischer.
Strijken toegelaten maar om de print zo goed mogelijk te bewaren best een handdoek of bakpapier tussen print en strijkijzer leggen.

STUDIO jA!

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

Betaalmogelijkheden

Creditkaart

PayPal

Bancontact

Hou me op de hoogte

© 2020 door STUDIO jA!