FAQ

WAT IS ZEEFDRUK?


ZEEFDRUK IS EEN ARTISTIEKE DRUKTECHNIEK. EEN HEEL FIJN GAAS WORDT STRAK ROND EEN RAAM GESPANNEN, TE VERGELIJKEN MET EEN VLIEGENRAAM MAAR DAN VEEL FIJNER EN STRAKKER. ER WORDT EMULSIE AANGEBRACHT OP DE ZEEF WAARDOOR DE GAATJES VAN DE ZEEF DICHTGEMAAKT WORDEN. WANNEER DEZE EMULSIE IN AANRAKING KOMT MET LICHT DAN HARD DEZE UIT. OP DEZE MANIER KAN EEN ONTWERPEN OP DE ZEEF WORDEN AANGEBRACHT DOOR OP BEPAALDE DELEN HET LICHT TEGEN TE HOUDEN. DE EMULSIE KAN OP DEZE ONBELICHTE PLEKKEN WORDEN GEWASSEN WAARDOOR DE GAATJES VAN DE ZEEF HIER TERUG OPEN ZIJN. MET BEHULP VAN EEN RAKEL KAN ER INKT DOOR DE OPEN GAATJES WORDEN GEDUWD OP EEN ONDERGROND. WIL JE GRAAG EEN UITLEG MET TEKENINGEN? NEEM EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN.
IS DE KLEDIJ ECHT EERLIJK EN ECOLOGISCH?


JAZEKER, ZO GOED ALS KAN. WIJ STREVEN NAAR TRANSPARANTIE EN VINDEN HET DAAROM OOK BELANGRIJK OM JULLIE TE INFORMEREN OVER DEZE ZAKEN. MEER INFORMATIE VIND JE DAAROM ONDER HET TABJE 'TRANSPARANTIE'.
WAAROM PRE-ORDERS?


WEL, DIT IS EEN KEUZE VANUIT VERSCHILLENDE STANDPUNTEN. WE WETEN DAT DIT EEN DREMPEL IS VOOR VELEN, DUS DIT WAS GEEN MAKKELIJKE KEUZE. ENERZIJDS IS DIT UITERAARD EEN FINANCIËLE EN LOGISTIEKE KWESTIE; EERLIJK IS EERLIJK. ZEEFDRUK IS DUUR EN ARBEIDSINTENSIEF. WE INVESTEREN IN DUURZAME MATERIALEN EN INKTEN DUS EEN HELE STOCK KLEDIJ AANKOPEN IS EEN GROTE HAP UIT HET BUDGET, MAAR OOK EEN ONZEKERE HAP WANT WE WETEN NOOIT HOE GOED EEN KLEDINGSTUK GAAT VERKOPEN. DAN MOETEN ER OOK KEUZES GEMAAKT WORDEN, WAT BETEKENT DAT WE NIET ZO'N GROOT SCALA AAN MATEN KUNNEN AANBIEDEN ZOALS NU. EN EEN STOCK VRAAGT PLAATS EN RUIMTE, EN DAT HEBBEN WE MOMENTEEL NIET. MAAR, HET ALLERBELANGRIJKSTE: WE DRUKKEN EXACT HET AANTAL PRINTS ALS MENSEN DIE ZE WILLEN. DUS WE HEBBEN GEEN OVERSTOCK EN ER WORDT NIETS AAN DUMPINGPRIJZEN VAN DE HAND GEDAAN WORDEN. DIT IS VEEL ECOLOGISCHER.
IK KEN JOU, OF IEMAND DIE JIJ KENT, KAN IK DE BESTELLING ZO AFHALEN?


NATUURLIJK! VINK AAN DAT JE 'T WILT AFHALEN EN STUUR ONS EEN MAILTJE. DAN BEKIJKEN WE HOE WE HET KUNNEN REGELEN.
IK WIL EEN EIGEN ONTWERP LATEN ZEEFDRUKKEN, KAN DIT?


JA EN NEE. DIT IS AFHANKELIJK VAN HET AANTAL STUKS DAT JE WILT. EEN ZEEF PREPAREREN IS EEN HEEL PROCES MET EEN VASTE KOSTPRIJS. HOE MEER STUKS JE AFNEEMT, HOE GOEDKOPER HET IN TOTAAL WORDT PER STUK, GEZIEN DEZE VASTE KOST VERSPREID WORDT PER STUK. MAAR ALS JE MAAR 1 QSTUK WILT, BETAAL JE EN HET PREPAREN VAN EEN ZEEF EN EEN DRUK. VOOR EEN STUK IS DIT TE BELACHELIJK. ZOWEL VOOR JOU ALS VOOR MIJ, DUS DAN RAAD IK 'MAATWERK' AAN, DIT IS DAN NIET GEZEEFDRUKT MAAR MET DE HITTEPERS GETRANSFERD. VANAF MEERDERE STUKS MAG JE GERUST CONTACT MET ONS OPNEMEN VOOR MEER INFORMATIE.
IK MERKTE ERGENS OP JE WEBSITE EEN FOUTJE OP.


MAIL MIJ! ASJEBLIEFT! WE VINDEN ZIT ZELF ONTZETTEND BELANGRIJK EN ZIJN HEEL DANKBAAR ALS JE ONS EVEN IETS LAAT WETEN DAN KUNNEN WE HET AANPASSEN.
IK HEB AANGEDUID DAT IK MIJN PAKJE WIL AFHALEN MAAR DIT ZAL TOCH NIET LUKKEN.


STUUR MIJ EEN MAILTJE. WE VERSTUREN EEN FACTUUR MET DE VERZENDKOST EN VANAF DEZE IS VOLDAAN STUREN WE JE PAKKETJE OP!
MIJN PAKKET KWAM IN EEN GEBRUIKTE DOOS, KAN DAT?


JAZEKER! DIT LIJKT MISSCHIEN EEN BEETJE GEK, WANT JE HEBT MISSCHIEN NIET BIJ DIE ENE WEBSHOPGIGANT MET DE BLAUWE DOZEN BESTELD MAAR BIJ EEN KLEINE ONDERNEMER. MAAR ER ZIJN ZOVEEL DOZEN IN DE OMLOOP DAT HET TE GEK ZOU ZIJN OM NIEUWE DOZEN TE GEBRUIKEN.
IK HEB EEN VRAAG DIE HIER NIET TUSSEN STAAT, WAT NU?


ALS HET EEN BELEEFDE VRAAG IS MAG JE ALTIJD EEN MAILTJE STUREN!
INKT OP WATERBASIS, IS DE INKT DAN WATERRESISTENT?


NATUURLIJK. INKT OP WATERBASIS KLINKT INDERDAAD EEN BEETJE VERWARREND. ER ZIJN TWEE GROTE SOORTEN INKT DIE VAAK WORDEN GEBRUIKT BIJ ZEEFDRUK. INKT OP WATERBASIS EN PLATISOL. IN PLATISOL INKT ZITTEN PLASTICDEELTJES, EN VIND IK LOGISCHERWIJS DUS MINDER GOED OM TE GEBRUIKEN. INKT OP WATERBASIS IS OP BASIS VAN WATER MAAR NATUURLIJK WEL WATERRESISTENT. DE INKT DIE WE GEBRUIKEN IS OOK ECOLOGISCH. TENSLOTTE FIXEREN WE ALLE PRINTS EXTRA MET DE HITTEPERS. BIJ ELK KLEDINGSTUK VIND JE IN DE SHOP, ONDER DE BESTELGEGEVENS, OOK DE WASVOORSCHRIFTEN OM DE LEVENSDUUR VAN JE KLEDIJ ZO LANG MOGELIJK TE VERLENGEN.
HOE WAS IK DE KLEDIJ HET BESTE?


BINNENSTEBUITEN OP VEERTIG GRADEN OM DE PRINT TE BESCHERMEN. DE KLEDIJ IS GESCHIKT VOOR DE DROOGMACHINE MAAR LUCHTDROGEN IS ALTIJD BETER, BIJ ALLE KLEDIJ. DIT VERLENGT DE LEVENSDUUR VAN JE KLEDINGSTUK AANZIENLIJK. STRIJKEN MAG MAAR OM DE PRINT ZO GOED MOGELIJK TE BEWAREN DOE JE DIT BEST BINNENSTEBUITEN OF MET EEN HANDDOEK OF BAKPAPIERTJE TUSSEN DE PRINT EN STRIJKIJZER. DUS NOOIT RECHTSTREEKS MET JE STRIJKIJZER OVER DE PRINT GAAN!